• Zápis žiakov do 1.ročníka na šk.rok 2016/2017

          •  

            Oznam o zápise žiakov do 1. ročníka ZŠ

            Podľa § 20 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ Muľa č. 68

             pre školský rok 2016/2017 sa uskutoční

            dňa 13 . apríla 2016 (streda) o 08,00 hod.

            v budove základnej školy


            Základná škola pri zápise dieťaťa vyžaduje meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo a trvalé bydlisko dieťaťa, ako aj meno, priezvisko, adresu zamestnávateľa a trvalé bydlisko rodičov či iných zákonných zástupcov.

            ·        Žiak plní povinnú školskú dochádzku v spádovej základnej škole (ZŠ v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt), pokiaľ si rodič nevyberie inú školu. Riaditelia základných škôl sú však povinní prednostne prijímať deti s trvalým pobytom v danom školskom obvode.

            ·        Pokiaľ chcú rodičia zapísať do ZŠ dieťa mladšie ako šesť rokov, sú povinní k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            ·        Ak dieťa ešte nedosiahlo školskú spôsobilosť, môže riaditeľ základnej školy rozhodnúť o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky o jeden školský rok. Týka sa to prípadov, ak dieťa pochádza zo sociálne znevýhodneného prostredia a rodič o to požiada alebo ak tento odklad navrhne materská škola, ktorú dieťa navštevuje, alebo na základe predchádzajúceho odporučenia zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, a to vždy s informovaným súhlasom rodiča.

            ·        Aj v prvom prípade musí byť súčasťou žiadosti rodiča odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Ak riaditeľ rozhodne o odklade, dieťa bude navštevovať materskú školu.

            Na zápis je potrebné predložiť prefotený rodný list, kartičku poistenca dieťaťa , občiansky preukaz matky ,resp. zák.zást.

             

            V Muli dňa 21.03.2016                                                Mgr. Dušana Žigová

                                                                                                riaditeľka ZŠ

             

        • Deň vody
          • Deň vody

          • 23.03.2016 sa v ZŠ Muľa uskutočnil deň VODY

            Žiaci našej školy si pozreli dokumentárny film o ochrane vody , vyrobili sme malý projekt a zahrali sme si interaktívnu hru o čistení odpadových vôd  .

            Medzinárodný deň vody, ktorý každý rok oslavujeme 22. marca, je dobrou príležitosťou si pripomenúť, prečo je voda jednou z najdôležitejších vecí na svete. Celý svet si v tento deň pripomína, aké je potrebné a nevyhnutné chrániť vodné zdroje, dodržiavať pitný režim a aspoň na chvíľu sa sústredí na myšlienku, že prístup k čistej vode je základom prežitia.